Digikuvaus, kuvamuokkaus ja julkaisugrafiikka

Valokuvaus – videokuvaus (editointi)

Valokuvaamista harrastin jo nuorena joskus täytettyäni 10-12 sain ensimmäisen filmirulla kameran. Tosin olisin jo tällöin haaveillut järjestelmäkamerasta.

Näitä ensimmäisiä kameroita käyttäen otin jo upeita otoksia, joita olen myöhemmin digitoinut (sekä korjaillut Gimp ohjelmalla). Meni monen monta vuotta ja 2000-luvulle siirryttäessä alkoi pieni siirtymä digitaaliseen aikaan, kun webcamien kautta rajoitetusti kuvailin video ja still kuvia. vielä n.6 vuotta meni ennen, kuin sain digi pokkarin käyttööni ja myöhemmin digitaalisen video kameran.

2008 paikkeilla sitten saimme hankittua osamaksulla vihdoin minulle digitaalisen järjestelmä kameran, jonka kanssa olen kuvannut sekä maailman menoa, että blender tarkoitukseen ajateltua tekstuuri materiaalia.

2017 iskän menehtyminen (ks In Memoriam sivut) tuotti minulle ison kasan VHS-nauhoja, joissa useassa kymmenessä on useita tunteja ammattilaistason VHS-videokameralla kuvattua materiaalia (hankittiin Kifi-tuontanto firmaa varten). Olen nyt alkanut ”nykyaikaistamaan” ja editoimaan tätä materiaali kasaa käytössäni olevalla mahdollisuuksilla. Muutamia esimerkkejä löytyy mainitusta In Memoriam sivusta, sekä tepish.net production sivusta (jolla nimellä tuotan ko. videoita.. Ei siis ole mikään yritys nimike vaan ei kaupallinen tuotanto nimike tällä hetkellä).

Kuvan käsittely

Kuvien käsittelyä gimpillä olen harrastanut jo 2000-luvun alusta alkaen, kun tein mm. 2D animaatio kokeiluja gimpillä käsitelyillä kuvilla.

2014-15 aikana Datanomi koulutuksessa olen myös kokeillut kaupallista Adoben Photoshop ohjelmaa, sekä Adoben julkaisugraafikan ohjelmistoja Illustrator (vektorigrafiikka ohjelmisto) ja InDesing (taitto ja paino ohjelma digitaalijulkaisuihin). Nämä ohjelmistot kiinnostavat minua taiteellisesti suuntautunutta todella paljon, mutta kotiin en niitä pysty hankkimaan. Niiden käyttö on sen sijaan lastenleikkiä minulle (ainakin sillä pohjalla, mitä niitä koulutuksessa pääsin kokeilemaan).

Digitaalinen taiteellinen luova tekeminen on minun mielelle todella virikkeistä puuhaa ja siksi mielelläni pyrin etsimään mahdollisuuksia muidenkin ohjelmistojen kuin ilmaisen Blender (3D grafiikan tuotanto) ohjelmiston käyttöön.


Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *