Kommentit,  Tapahtumat,  Tuotanto

Big brother – syksyn tv-ilmiö

(Ks. BB viralliset sivut uutinen)

Big brother suosio on korkealla ja katsojamäärät hipovat pilviä. Myöskään somessa ei ole hiljaista bbsuomi teemalla. Big brother on löytänyt yleisönsä näiden tilastojen perusteella.

Big brother aloitti uudella pohjalla syksyllä 2019. Aiemmin Sub (aluksi: Subtv) kanavalla pyörinyt ohjelma jäi 2014 pitkälle tauolle palaten nelonen median kanaville vasta viidenvuoden kuluttua.

Se mitä useat fanit varmasti olivat odottaneet oli se, että ohjelma olisi pääosin sellainen, kuin se oli suomessa silloin lopetettaessa vanhaa tuotantoa. Etukäteen uusi pääohjaaja pyrki kertomaan, että palataan ohjelman juurille ja joitkin asiat ovat nyt eritavoin, kuin ennen.

Heti jo aluksi alkoi somessa kirjoittelut siitä, miten kaikki on pielessä ja koko ohjelma on pilalla. Itse pyrin tuossa kohtaa sanomaan sitä, että ohjelma on vasta alussa, eikä tästä voi tehdä mitään päätelmiä kauden onnistumisesta tai epäonnistumisesta.

Nyt on katsoja tilastot ja pääohjaaja Janne Virtasen haastattelu (kuuntele täällä) sen verran positiivisia, että itse alan luottamaan siihen, että tämä kausi ei jäisi ainoaksi laatuaan.

Onneksi somen rähisiät eivät ole vaikuttaneet ohjelman suosioon, taikka siihen että tuotanto on tyytyväinen kauden kulkuun. Katsojana itselläkin moitittavaa on lähinnä nimenomaan teknisissä asioissa, joiden soisi suraavalla mahdollisella kaudella olevan paremmin hallussa,

Käsikirjoitus on ollut pääsääntöisesti erittäin hyvä, ainoastaan sääli on se, että isompia twistejä on alkanut olemaan vasta viimeisien viikkojen aikana, jos tätä olisi ollut läpi kauden itsellä ei olisi juuri mitään moitittavaa käsikirjoituksen osalta. Lisäksi se, että lähes jokapäivä, mukaanlukien häätöpäivä, on ollut käsikirjoitettua ohjelmaa (päivätehtävää tai vastaavaa), tämä on ennen kokematonta suomen BB:ssä.

Itse toivon kovasti, että Big brother palaa uudella kaudella, siten että tämän kauden hienosäädöt on säädetty kohdilleen, tehtävät alusta asti haastavia ja isoilla twisteillä, sitten alkaa olemaan palaset kohdillaan. Tosin yhden asian kanssa olisin tuotannossa varovainen… Nimittäin alkoholin. Tämä kausi näytti sen, että mikäli castingissä mukaan on tullut edes yksi, jolle viina on ”rähinäviinaa”, niin vähintäänkin tuotannon järjestyksenvalvojien pitäisi olla valmiudessa oven takana, että mikäli tulee yhteenottoja (ja niitä siis oletettavimmin tulee näissä yhteyksissä).

tepish.net sivustojen ylläpitäjä (myös tepish BB-fanisivun)

2 kommenttia

  • Kristiina Väisänen

    Mitä ihmettä! Oopee lähti talosta 😭 tää meni nyt aivan väärin koko homma….mitä tapahtui🤔 mun mielestä Kristiinan ois pitäny lähteä koska se on vaan pelkkä tylsimmistäkin tylsin olija talossa, ei lainkaan kiinnostava tyyppi. Olli-Pekka ja Paula ootte mun suosikit 😊😊

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *