vaimo

Eija-Inkeri Kuusela (1956-2018)

Eija-Inkeri Kuuselalla oli takanaan monimutkainen lapsuus ja nuoruus, kun hän tapasi ensin ensimmäisen tulevan aviomiehensä Reijon.

Reijon kanssa meni useampikin vuosi ja ehti syntyä lapsi Teppo (siis sivuston ylläpitäjä). Alpo Kuusela, jonka Eija-Inkeri oli tavannut jo aiemminkin tapasi uudelleen ja siitä syntyi näiden kahden elämän mittainen tarina.

Heidän elämänsä ei aina ollut ruusuilla tanssimista, eikä sitä yhtään myöskään helpottanut Eija-Inkerille taakaksikin muodostunut MS-tauti. 1980-luvun alussa heillä oli jo kaksi yhteistä lasta ja tällöin myös Alpo Kuusela adoptoi minut ja olin siis täysillä samaa perhettä muiden kanssa. Vielä 1991 pariskunta sai yhde pojan, vaikka Eija-Inkerin tauti oli jo selvillä.

Pariskunta oli kuulemman mukaan nähnyt jo ruotsinlaivalla talot, joissa olivat sanoneet aikovansa vielä asua. Muutto oli väistämätön 1980-luvun alkuvuosina ja pari olikin saanut jo asunto tarjouksen eräästä saaresta keskeltä merta. Mietittiin haasteita joita syntyisi ja miten lapset pääsevät kouluun, asunto olikin aikeissa jo tulla asunnoksi… Kunnes ruotsinlaivalta nähty asunto oli vapautunut ja sitä käytiinkin sitten katsomassa… Pikisaari eli jälkimmäinen luonnollisesti lopulta vei sitten voiton ja siitä muodostui heidän elämänsä merkittävin paikka.

Pikisaaressa pariskunta vietti elämästään n. 30 vuotta, ennen kuin joutuivat muuttamaan Eija-Inkerin tilan vuoksi Katariinalaakson alapuoliseen palvelutaloon. Siellä he viettivät yhdessä muutaman vuoden, ennen kuin Alpo menehtyi kesällä 2017. Eija-Inkeri ehti suunnilleen vuoden asustella vielä hoitokodissa Moisiossa, ennen kuin hänen aikansa tuli palata yhteen Alpon kanssa rajan toiselle puolen.

Näitä poismenoja olen käsitellyt itse taiteen voimin omien visioidenki kanssa ja piirsin Alposta ensin taiteilija kohtaa suuren tuntemattoman.

Nyt muden lähdön jälkeen näin unen, jossa oli sekä Alpo että Eija-Inkeri ja he olivat luoneen jonnekkin rajan taa ”uuden Pikisaaren”, jossa oli se ero, että suoraan taloista pääsi laiturille, jonka päässä oli Fonzie II vene (ks merimies on erimies lisää Fonzie I veneestä), kun kysyin Alpolta, että onko tässä veneessä yhtä huono moottori kuin alkuperäisessä Alpo vastasi omaan tyylinsä naurahtaen, että ei kun tämä kulkee ajatuksenvoimalla. Tämä uni (tai mikä olikin) haastoi oman luovuuteni uuteen taideteokseen, joka on tässä:

Kaikkea hyvää pariskunnalle rajantaakse ”Pikisaari 2:seen”!!