1980-1990

1980-1990

Stålarminkatu (rivilä) 1983 asti (kuvat 2015)

DSC_0071DSC_0078

Tämä aika on ollut enemmän muistissa olevaa. Asuimme tällöin aluksi ”rivilässä” Stålarminkadulla, jonne muutimme syksyllä 1978. Tämän aijan sisällä on ollut paljon tapahtumaa. Minä mm. kävin kuvataidekoulua Wäinöaaltosen museossa joutuen kerran mm. taide varastoon lukkojen taakse pimeään. Varastossa omissa ajatuksissani odottelin kunnes iskä tuli hakemaan ja tajuttiin minun olevan kadoksissa.

Esikoulussa kahmin ”kiltteys palkintoja”, jotka olivat vanhojen autojen kuvia muovisissa ympyröissä.

Vähä-Heikkilän koulu

DSC_0100 DSC_0106 DSC_0108

Täällä Vähä-Heikkilän koulussa kävin 1 ja 2 luokan. Muistan täältä erään kerran, kun poliisit tutkivat erästä luokkaa johon oli murtauduttu. Toinen vahva muistikuva on eräs kevät juhla, jossa oli ”käyn ahon laitaa, minä ilman paitaa..” esitys, jonka jälkeen itse esittelin koulussa tehtyä heikko peikkoa.

DSC_0087

Tähän aikaan minulla oli hyvä kaveri ns. tonttumäellä. Tämän kaverin kanssa jopa rikoin hieman ”sallittuja rajoja”, kun pyysin päästä käymään R-kioskilla, mutta menimmekin vähän pidemmälle, koska kaveri halusi ostaa korvikset ihastukselleen. Saiko ihastus ne, ei saanut sillä kaveri jänisti ja antoi ne lopulta toiselle tytölle.

Eräänä päivänä ollessani Vähä-Heikkilän koulussa kävi siten, että meillä kävi kuuluisia vieraita ja minä olin saanut lupapäivän olla pois koulusta.

DSC_0075

Tuossa portin tolpanpäällä istuskelin sitten iltapäivällä, kun muut tulivat koulusta. Muistaakseni en kertonut kellekään muuta, kuin että minulla oli lupa olla poissa.

Iskä oli taiteilijana törmännyt jos kehenkin ja tuntee jos ketä, joten ei ollut mikään ihmetys meille lapsillekaan, kun meillä kävi Juice Leskinen kylässä. No tästä johtuen voin kertoa laulaneeni tai jotain sinne päin ainakin Juicelle… Tosin nurkan takaa, kun en uskaltanut mennä samaan huoneeseen, missä hän istui kahvilla vanhempieni kanssa. Muutamaan otteeseen näin Juicen myöhemmin vanhempana konserttien yhteydessä.

En kerro tuota siksi, että olisin siitä ylpeä, ehen, itse asiassa häpeän suuresti tuota, koska en ole koskaan ollut mikään hyvä laulaja ja lisäksi minun uskaltamattomuus mennä samaan huoneeseen on suuritilanteissa synkkyyden aiheuttajia. Minä en ole edelleenkään mikään hyvä sosiaalisissa tilanteissa vaikka vähän parempi olenkin.

DSC_0081

Tässä talossa tuolla ylhäällä etenkin keittiö tilassa oikea reuna (näin päin katsottuna) talosta, oli Juice Leskisen vierailu kohde 1980-luvulla. itsellä ei ole tuosta tapahtumasta valokuvia, koska en silloin omistanut vielä kameraa (olin n.7-8 vuotias).

Juice Leskisen näin tämän jälkeen vielä kolmasti. Ensiksikin Ruisrock 1990, jossa Juice ajettiin back stagelta Bob Dylanin vuoksi ja Alpo kävi juttelemassa heidän keikka bussissaan. Toisen kerran olin backstagella, kun Juice esiintyi Pirkka hallissa car shown yhteydessä. Kolmannen kerran oltiin taisi olla silloin typhoon halli (Turku halli), kun Santanan keikan lämmittäjänä oli Juice.

Juice-ruisrock Juice-Pirkkahalli

Nämä kaksi kuvaa olen tuolloin ottanut Punataustainen on 1990 Ruisrock ja tumma taustainen Pirkka halli, jossa Juicen kanssa lauloi myös kuvassa näkyvä Kikka. Pirkkahallin tapauksen iskä nauhoitti videokameralla ääninauhana, kun ei saanut videota kuvata. Nykyään se onkin vähän eri juttu valvoa keikkojen kuvaamista 😛 .

Stålarminkadun aikoina tapahtui ja sattui monenlaista, mutta ei siitä sen enempää.

Vastaa