koodaus

Niin olen koodaillut jotenkin koko ikäni, siitä saakka kun lapsuuden kotiin tuli SV-318 mallinen Spectravideo. Tätä seurasi Spectrum 48k ja myöhemmin C-64 tietokoneet. Tällöin Basic ohjelmointi kieli tuli tutuksi.

2001 opiskelin hetken ajan Visual Basicia, mutta se jäi aika pintapuoliseksi.

Ohjelmointi on ollut muiden juttujen (kuten Blenderin) varjossa. Siitäkin huolimatta, että Blender hyväksyy suoraan python koodia ohjelman sisällä.

2014 joulukuussa Anoppilassa tuli puheeksi vanhat tietokoneet ja Appiukko kaivoi kaapin uumenista heidän vanhan Spectravideo SVI-728 tietokoneen käsikirjoineen. Basic kirjaa lueskellessa alkoi vanha ohjelmointi kiinnostaa taas ja kaivoin netistä Small Basic ohjelmointi kielen kannettavalle koneelle.

Nyt olen aloittanut harjoittelemaan niin uudenlaista Basicia (poikkeaa 1980-luvun tietokoneiden Basicista), sekä Blenderissäkin hyödynnettävää Python ohjelmointi kieltä. Nyt noin 5-6 päivää myöhemmin alkaa olla jo aika hyvin molempien kielten perusteet ymmärryksessä ja tästä jatkan ”joululomalla” vielä eteen päin. Aion saada koodit hallintaan vähintään välttävästi, Basicilla on yksi teksti seikkailu 1980-luvun tyyliin puoliksi tehtynä.. Siitä on hyvä aloittaa harjoittelua

codecamedy sivuston kautta datanomi opintojen puitteissa opiskelimme PHP ohjelmointia ja samalla itse jatkoin hieman Python opintoja.

PÄIVITYS 2018:

Löysin Godot engine nimisen ohjelman, jossa pystyy luomaan pelejä. Olen nyt alkanut opiskella tätä ohjelmistoa ja sen GDScript ohjelmointi kieltä!

Päivitys 2021:

Muutama vuosi mennyt tässä välissä kipuja, eikä olokaan ole ollenkaan paras 90% ajasta. Lääkäriltä tähän asti saanut vain ibubrofeenia ja yksi kivun aiheuttaja on löytynyt SI nivel vauriosta. No kuitenkin olen nyt jaksanut hiukan koodia katsella, kun löysin https://learn.grasshopper.app/ sivuston. No sivusto lykkäsi minulle tuollaisen:

Learn to Code for Free – Grasshopper

Tosin tuo koodaus homma oli minulle välillä vähän vaikea, ei siksi että se olisi ollut vaikeaa, vaan siksi koska yritin tuossa jatkuvasti tehdä jotain monimutkaisempaa, mitä haettiin 😀 .. Jouduin katsomaan vihjeitä saadakseni selville, että yritin mennä monimutkaisemman kaavan kautta ja oikea juttu oli vain pikku muokkaus yhteen kohtaan… No melko pian kyllä hokasin, että tuossa ei haettu mitään rakettitiedettä ja homma alkoi sujua 😉

Tätä hommaa myös hankaloittaa niin ikään myös hieman jo lääkärissäkin tutkittu sormien kipuilu ja voimien katoaminen sormista. Tämä on ikävää koska haluasin paremmin saada tehtyä asioita.. Harmittaa, eikä syytä tähän ole löytynyt… Pitää koittaa saada lääkäriin jatko aika kunhan ruuhkat tk:ssa rauhoittuu.

Sain tehtyä läpi myös Grasshopperin 2 osion

GrasshopperCodingFundamentalsIICertificate

Oloani on hieman auttanut kun löysin IBS oireisiin helpottavan apteekkituotteen joka on tässä reilun viikon köytön jälkeen helpottanut paljon oloa. Kuitenkaan sormi ongelmia tms.. tämäkään ei helpota, eli lääkärin kanssa pitää mennä niistä puhumaan. Kuitenkin jotenkin on tuntunut siltä, että on hieman helpompi muut kivutkin kestää kun tuo vatsa voi vähän paremmin.

2 kommenttia artikkeliin ”koodaus

  1. Hei Marko!
   Hauska nähdä, että olet löytänyt tyiesi tepish.nettiin 😀
   Tämä on jatkuvasti paisuva sivusto kokonaisuus tai ainakin siinä tapahtuu muutoksia aina silloin tällöin. Portaalin kautta löytää julkisia sivuja lisää niitä on vuosien varrella tullut väsättyä moneen aiheeseen.. Uusin vasta pikkuhiljaa kehittyvä uusi osio on tepish.net-TV, johon ajan myötä kertyy ainakin youtuben kautta video materiaalia (tällä hetkellä vasta perehdyn ohjelmiston hallintaan ja teen kokeiluja mm. live streamin kanssa).
   Oli muuten hyvä kun laitoit juuri tänne koodaus osioon kommenttia, koska muistin nyt samalla päivittää viime päivien uudet koodaus jutut tänne 😉

   T:Teppo/tepish.net

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *