Tietojenkäsittely historia

Minun henkilökohtainen tietojenkäsittelyn historia lähtee liikkeelle aina 1980-luvulta.
Ensimmäinen tietokone kontakti oli Spectravideo (SV-318), jonka kanssa puuhattiin hieman ja vähän basic koodia kokeilin. Lapsuudenkodissa oli usein lainassa Spectrum (Sinclair 48K ZX Spectrum – pehmeä näppäiminen), jonka houkkutelemana meille ostettiin myöhemmin oma (ZX Spectrum+ – kovat näppäimet), jolla tein ehkä eniten basic-koodia (if, else, then goto, input ja print tulivat hyvinkin tutuiksi).

Jokin aika tämän jälkeen ehkä osin siitä syystä, että kävin ala-asteella Commondore Vic 20 kerhossa, meille hankittiin Commondore 64 (C-64) ja silläkin tuli paitsi pelailtua, myös hieman koodailtua.

Myöhemmin hieman ennen, kuin koitti minun aikani kotoa lähtemiseen veljeni hankki vielä Commondore Amiga (500+500) tietokoneen, jossa minulle tutuksi tuli kaiken muun ohella hexa-koodit.

Olin jo 1992-93 halukas hankkimaan PC-tietokonetta, mutta siihen ei ollut tällöin mahdollisuutta. Koulussa tietokone kiinnostuksesta huolimatta opiskelin atk:n sijaan konekirjoitusta. Sain kuitenkin kontaktia PC koneen DOS käyttöjärjestelmään jo 1992, kun opiskelin muutaman kuukauden kotitalous oppilaitoksessa ja tähän kuului siis ATK-opintoja.

1994-95 hakeuduin omatoimisesti ATK-kurssille, josta takataskuun jäi tietokoneen A-ajokortti. Kurssi myös sai PC:n hankinnan jälleen pinnalle ja tällöin sitten tietokoneen hankinkin: 486 sx 33 IMB Aptiva oli ensimmäisen PC koneeni tehot, joskaan internetiin en ennen 2000-lukua lähtenyt kursseja/messuja lukuun ottamatta. Jo tähän ensimmäiseen tietokoneeseeni minä lisäsin muistikamman, sekä Cd-aseman.

Olen ollut aina sinut näiden tietokone asioiden kanssa, mikään muu ei oikeastaan ole koskaan ollut yhtä selkeää. 2000-luvulla tietoteknisiä taitoja oli jo kertynyt ja toimin kurssilla muiden kurssilaisten apuna, sekä TST ry:llä toimin yhden ihmisen yksityisopettajana, tarkoitus oli laajentaa tätä toimintaa ekopajalla, mutta tekniset seikat vesittivät tämän toimen.

Olin myös tietojenkäsittelyn ammattitutkinnon pakollisia osia opiskelemassa, mutta terveyteni vesitti tämän projektin (Nyt 2017 tämä terveysongelma on lääkärin mukaan tarkentunut ärtyneen suolen oireyhtymäksi).

2014 aloitin datanomi opinnot, ensin useita kertoja yritettyäni gamedevelopent trainee programme pelialan opintoihin. Nyt katsotaan mihin suuntaan datanomi jälkeen suuntaudun. tietokonetaide (Blender = 3D taide, illustrator, gimp, jne..) on joka tapauksessa minun elämässäni mukana ja ehkä yritän yhä jotain reittiä pelimaailmaankin tai ainakin graafiseen suuntaan.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *