Olin vasta pikku poika, kun alkoi valtaisa myllerrys elokuvamaailmassa. Vuonna 1977 George Lucas nuori ohjaaja oli saanut valmiiksi oman avaruusoopperansa. Hänen oli alunperin tarkoitus tehdä elokuva Flash Gordonista, mutta kun ei tippunut oikeuksia hän alkoi tehdä omaa tarinaansa. Lukemani perusteella tämä ei ollut helppoa. Ensin kukaan ei meinannut tuottaa elokuvaa ja sitten Twethies centyury fox lopulta suostui, muttei odottanut siitä mitään sen kummempaa.

Kun elokuva sitten saavutti teatterit yllätys oli suuri, kun katsojat kävivät katsomassa elokuvan ja kiersivät uudelleen jonon päähän mennäkseen seuraavaan näytökseen. Star Wars osottautui valtavaksi menestyksekseksi, joka inflaatio korjatussa tuotossa pesee useimmat nykyisetkin elokuvat, edellä on vain Tuulen viemää, Titanic ja Avatar (lähde:https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_eniten_tuottaneista_elokuvista ).

Tosiaan en tätä humua lapsena mistään muusta muista, kuin oheistuote karamelleista joiden rasian kyljessä komeili Darth Vader. Meni jonkin aikaa ja oli tullut jo kaikki kolme alkuperäistä Star Wars elokuvaa (New Hope, Empire Strikeback, Return of Jedi), kun VHS nauhalta sain ne nähdä ensimmäisen kerran. Siitä se sitten lähti ja myöhemmin piti hankkia omaan kämppään VHS, myöhemmin DVD ja sitten Bluray elokuvat.

Muistan myös 1990-luvulla hetken jolloin messuilla pääsin ensimmäisen kerran nettiin liitettyyn tietokoneeseen, niin oma ensimmäinen vierailu URL oli siinä koneessa www.starwars.com. Sitten alkoi kuulua kummia, kun George Lucas päätti tehdä esi trilogian ja pakkohan se oli nähdä, niin kuin Disneyn kolmas trilogia. Disneyn hoivissa myös sarjoja ja muita SW maailman juttuja onkin sitten tullut. Pelejä on pelattu paljon SW teemassa, jokunen lego, pienoismalli tms.. aiheesta on myös tullut ja omia tekeleitä fanart pohjalla on myös olemassa.

Jos olisin riittävän varakas lähtisin varmasti melko vähän miettimättä myös nykyiseen Disney Landin Star wars puistoon, mutta pienituloisena ei tästä voi kuin haaveilla.