tepish.net – BB fani

tepish.net (tepish.xyz) sivustojen ylläpitäjä on aloittanut Big Brotherin katsomisen aikoinaan, kun Suomeen rantautui Iso-Britanniasta tämä uusi reality ohjelma. Tällöin ohjelmaa tuli katsottua siis koosteen pohjalla, mutta tänä päivänä muistikuvat ovat enemmänkin se, kun eräs asukas karkasi katon kautta BB-talosta sitä tovin ensin suunniteltuaan, sekä ohjelmassa ollut myöhemmin Suomessakin pesän muodossa nähty yksityisempi keskustelu paikka.

Kun Big Brother alkoi Suomessa elämäntilanne oli juuri sellainen, että ensimmäisissä kausissa ei päässyt mukaan, mutta kolmannella kaudella kelkassa oltiin ja lopulta myös siirtyminen 24/7 oli ilmiselvä asia. Myös fanin tuottamaa BB vieweriä tuli kokeiltua, joka oli oiva apuväline katsomisessa, mutta sitten tuotanto sen kielsi, eikä itse tuottanut vastaavaa tilalle, mikä oli sääli koska kyseisen ohjelman kaltaisella mekanismilla katsominen on sujuvampaa kuin webselain pohjaisella mekaniikalla.

Monet vuodet vierivät syksyisin Big Brotheria katsellen, mutta pikkuhiljaa siinä alkoi vanhalla tuotannolla näkyä ymmärtääkseni sen perusteella mitä olen lukenut sisäisten ristiriitojen aiheuttamaa kitkaa joka heijastui myös ulostulevaan ohjelmaan. Lopulta vanha tuotanto laittoi pillit pussiin siirtyen takavasemmalle muihin hommiin (radioon ja toisiin tv ohjelmiin). Big Brother siirtyi pitkälle tauolle.

Vuoteen 2014 saakka itse kiertelin kurkkimassa erilaisissa fani sivuissa ja olin loppuakohden aktiivisempi myös somessa ja Blender 3D grafiikka ohjelmalla tehdyllä onnittelu kortilla myös voitin 2014 laatikollisen energiajuomia. Minulla itsellä ei ollut mitään resursseja tällöin luoda mitään omaa.

Pitkän odotuksen päätteeksi 2019 keväällä tuli uutinen vähän sen jälkeen, kun itse näin unta BB-talosta oudossa paikassa, että syksyllä Big Brother jatkuu uudella kanavalla ja uusiutuneella tuotannolla. Tässä kohtaa olin jo muutaman vuoden ylläpitänyt itsellä eritarkoituksissa tepish.net (xyz) sivustoja ja koska tähän alle on helppoa luoda lisää sisältöä, päätin kokeilla miten onnistuisin luomaan isomman sivuston johon saattaisi myös tulla enemmän kävijöitä. Näin syntyi Big Brother Suomi 2019 fanisivut.

Tästä mikäli mikään ei tule esteeksi koitan tehdä niin ikään kokeilu mielessä jonkin asteisen BB fanisivusto kokonaisuuden. Itselle tämä on ennen kaikkea kokeilua miten ja mihin pystyn, enkä halua oikeuden haltioiden varpaille astua. Nämä sivut siis ovat faneille jotka nämä sivut sattuvat löytämään ja niitä alkavat tutkimaan.