Alpo merimies on erimies

Alpo oli ollut ainakin jonnekin 1990-luvulle saakka kovasti kiinnostunut veneilystä


1960-1970-luku

Tältä ajalta löytyy viitteitä ainakin veneisiin UFO ja Katamaran nimikkeen veneisiin. UFO on kaiketi ollut olemassa, katamaraaniin on ollut vähintään hyvät suunnitelmat.

Katamaran suunnitelmia


1980-luku

Alpo nimesi 1980-luvulla käytössä olleen keskimoottori veneen Onnen päivät (Happy Days)-sarjan hahmon Fonzien mukaan. Kaikki varmaan sarjaa katsoneet muistavat Henry Winklerin esittämän hahmon (ks wiki täältä).

Tällä veneellä kesäisin seilasimme Lånholmeniin, Aaviikkiin ja Paraisille ainakin.

Fonzie Aavikissa 1982
Fonzie Aavikissa 1982

 

Fonzie meni myyntiin ennen 1980-luvun puoltaväliä ja juuri tuolloin oli tulossa myös muutto Pikisaareen…

Pikisaaren rannalle alkuaikojen ihmetykseksi tulikin sitten tällainen osamaksuna Fonziesta.

Valtamerilaivan pelastusveneellä oli todella kokoa ja vuosien ajan se lillui ”Pikisaaren rännissä” taikka ylhäällä ”telakalla” .. Sitten jossain vaiheessa sekin meni myyntiin ja katosi Pikisaaresta ehkä suunnilleen 1990-luvun alku puolella.


1990-luku

Antti Sirkiällä oli Pikisaaren rannassa 1980-luvun lopun ja 1990 luvun alun aikana veneprojekti. Tähän soutuvene/perämoottorivene runkoon asennettiin vanhan ruohonleikkurin moottori… Ja kyllähän se toimikin, ennen neitsyt risteilyä Alpo kävi Antin kanssa koeajolla (yllä olevat kuvat tapahtumasta).

Alpo toimi Antin apuna ja ”mekaanikkona” läpi koko projektin ja siksipä hän oli kovinkin polleana, kun projekti vihdoin tuli maaliinsa.


2000-luku

Vanhemmiten Alpolla ei enää ollut kiinteää kosketusta merimatkailuun, vaikkakin minun korjaama ja maalama soutuvene, delfiini vene ja jokunen muukin vene Pikisaaren rannassa oli vielä, kun siellä tyhjennettiin ja sinne ne jäivät kaupungin harmiksi, kun ei niille muutakaan pystytty kehittelemään.

Tämä delfiini vene oli alustavasti jo myytykin, mutta uusi omistaja ei koskaan hakenut venettä pois… Nyt se suuntaa kaatopaikalle :-/
… Ja tältä näyttää Pikisaaren entinen ”epävirallinen venevalkama”, jossa sekä kumivene, että Antin vene olivat.. Nyt 2017 tänne ei mahtuisi mitään, eikä täällä enää ole jälkeäkään 1990-luvun ”loistosta”!
Veneitä rännissä pusikon takana