Alpo yrittäjä

KIFI TUOTANTO KY

Kifi (Kiki Filmi) tuotanto oli 1989 vuonna Alpon ja Eijan yhteinen suureellinen aikaansa edellä ollut projekti.

Kifi tuotannon oli tarkoitus tuottaa tietokonegrafiikalla tuotettua animaatiota (tänä päivänä erittäin yleinen).

Homma kaatui siihen, että rahoittajat pitivät tuolloin miljoonan markan sijoitusta liian suurena riskinä. Tämä olisi tarvittu tuolloiseen tietokoneeseen, joka olisi kyennyt animointiin (Silicon Grafics supertietokone), jollaista he kävivät MTV 3 studioilla katsomassakin.


APIGRAF

Tmi Apigraf oli Alpon 1991 vuoden yritys, jonka puitteissa Alpon oli tarkoitus tehdä logoja ja muuta grafiikkaa, muotoilua, värierottelua ja tulostus töitä.

Apigraf sai starttirahaa ja sillä oli olemassa asiakkaitakin. Kuitenkin 1990-luvun lama iski, asiakkaat menivät konkurssiin ja asiakkaita ei lopulta ollutkaan, niin kuin piti.

Lopulta Tmi Apigrafkin joutui pistämään lapunluukulle.


Kynäruiskumaalauksia

Kynäruisku töitä Alpo teki usean vuoden ajan Pikisaaressa kuvassa näkyvässä osoitteessa.

Tästä en ole tarkkaan tietoinen minkä toiminimen (tai muun vastaavan) kautta tämä työ tapahtui, mutta asiakkaita ja töitä oli melkoisen paljon.

Suurin yksittäinen työ oli varmastikin rekka-auton kylkeen maalattu herneen poiminta kuva (ks. Täältä) , myös useita pakettiauton kylkiä ja muita autoja Alpo maalasi. Erikoisin maalaus varmastikin oli Explorer of the seas risteilijän kattokupolit (ks. täältä). Kännykkä ajan alkuaikoina yleinen maalausaihio oli kännykänkuoret (silloin kun kännykkään vielä vaihdeltiin personallisia kuoria). Katso kaikenlaisia maalattuja kohteita täältä.


Admo – Kifigraf

Nämä nimikkeet ovat kaiketi olleet suunnitteluja, jotka eivä ole toteutuneet.

Nämä löytyvät kuitenkin muistiinpanoista, joten laitan nekin tähän näytille 😉