Alpo koulussa

Mitään suurempia koulutarinoita ei Alpon elämästä ole tiedossa, mutta se mitä kertoo todistuskirja voidaan tähän tällä hetkellä laittaa.

Alpo kävi kouluaan Vähä-Heikkilän kansakoulussa. Ensimmäiselle luokalle hän on mennyt syyskuun 1 päivänä 1954.

Ensimmäinen luokka: syys 54 – Luokan opettajana Terttu Lumimaa. Alpon käytös on ollut kiitettävää, mutta huolellisuus ja tarkkaavaisuus on ollut tyydyttävää. Oppiaineissa parhaiten hän on menestynyt laskennossa, jossa arvosanaksi on tullut 8. Keskiarvo on ollut 7 luokkaa. Kevät 55 maaliskuu: todistus ollut ensimmäisen toisinto, paitsi siinä että äidinkielen numerot ja uutena tullut kaunokirjoitus ovat nousseet 8 sarjaan mukaan. Keskiarvo edelleen 7 tasossa. Kevät toukokuu 55: Loppua kohden huolellisuus ja tarkkaavaisuus on noussut pykälän kiitettäväksi, kuten myös äidinkielen kirjallinen ja laskento, joille arvosanaksi 9.

Toisen luokan syys lukukausi lokakuussa on sujunut melkoisen lailla ensimmäisen lopun kaltaisesti, paitsi äidinkielen 9 on siirtynyt lukemisen puolelle ja laskento on tippunut takaisin 8 arvosanaan. joulukuun todistus on vielä enemmän laskenut, äidinkielet molemmat 8 ja laskento 7. Nyt paras numeo on kaunokirjoituksen 9. Keväällä maaliskuussa tilanne on pysynyt melkolailla samana, eikä kevään viimeisessäkään ole tapahtunut, kuin kaunokirjoituksen tippuminen 8, poissaoloja on ollut huimasti 40 tuntia.

Kolmannella luokalla on alkanut uutena aineena piirustus ja opettajana Aaro Linden. Piirustus on parhaiden aineiden joukossa 8 arvosalla, jollainen on myös uskonnossa ja kaunokirjoituksessa. joulukuussa tilanne on sama, mutta laulu on tullut 8 sarjaan mukaan. Maaliskuun todistuksessa poissaoloa on ollut jälleen merkittävästi 51 tuntia ja laulu on tipahtanut 7 puolelle, muutoin samassa mennään.myös kevään lopulla numerot ovat pysytelleet suunnilleen samana.

Neljännellä luokalla numerot säilyvät samoissa lukemissa, mukaan on tullut käsityö, joka vaihtelee 6 ja 7 lukemissa. maaliskuussa kaunokirjoitus pomppaa jälleen 9 ja pitää pintansa lukuvuoden loppuun asti.

Viidennelle luoklle opettajaksi vaihtuu Mia Louhisola ja kaunokirjoitus tippuu jälleen. myös piirustus tipahtaa 7 arvosanaan. Tosin hetkellisesti kevään ensimmäisessä nousee 8 loppuvuodesta jälleen tippuen 7. loppu lukuvuodesta terveys ja raittiusoppi tulee mukaan 7 arvosanalla.

Kuudesluokka: Numeroissa ei suuria vaihteluita. Vahvimmat piirustus, käsityö, uskonto ja lukeminen, joissa 8 muutoin 6-7 tasossa mennään. Viimeisessä todistuksessa piirustus on hilannut itsensä 9 ja 8 löytyy käsityö, ympäristöoppi-askartelu ja lukeminen kohdalla. muut ovat 6-7 luokkaa.

Siirretty VII luokalle, mutta tarina ei kerro miten sitten on mennyt.