Siunaustilaisuus 1-7-2017

ALPO ”API” KUUSELA

Siunaus tilaisuus pidettiin Turun Pyhän Ristin suuressa kappelissa 1.7.2017

Meidän veljesten etukäteen pääteemana oli, että tämä tilaisuus pitää mennä mahdollisimman hyvin sen näköisesti, että ne ovat ”iskän näköiset”.

Pääideana oli se, että kaikki olisi siten, kuin mitä iskä olisi ajatellut. Meillä oli kova työ miettiä miten saamme kaiken oikean näköisenä. Lopulta olimme saaneet suunniteltua kokonaisuuden ja olimme valmiit.

Suurimmaksi iskän muisto kappaleeksi muodostuu 1974 levytetty Terry Jacsin ”Seasons in the sun”. Tämän kappaleen taustoilla löytyy se, että iskä oli itse halunnut tämän kappaleen, kun tämä päivä joskus tulee.. Tosin iskä oli ajatellut tämän alunperin toisin, siten että sen olisi laulanut Teron vaimo, joka ikäväksemme menehtyi reilu vuotta aiemmin 🙁 .Me veljekset päätimme, että kappaleen on tässä tilanteessa tultava juuri sillä tavoin, mikä iskälle oli läheisin.. Vinyylilevyllä. Niinpä kappeliin viritettiin vinyylisoitin vahvistimineen ennen tilaisuutta.

Tilaisuus alkoi Leonard Cohenin ”Hallelujah” kappaleella urkusoittona. Tätä seurasi virsi 377 (Sun haltuus, rakas isäni). Sitten tultiin itse siunaus hetkeen.

Siunauksen jälkeen laulettiin virsi 338 (Päivä vain ja hetki kerrallansa..), jonka jälkeen tuli jäähyväiskukka tilanne. Menimme järjestyksessä siten, että leski ja minä vanhimpana poikana menimme ensin perheinemme ja sitten seurasi muut veljekset ja lopuksi kaikki iskän muut tuttavat.

Kukkien jälkeen kuuntelimme iskän valinnan, eli ”Seasons in the sun” kappaleen vinyyliltä soitettuna. Loppusoittona kuulimme Claude Françoisin säveltämän ja Frank Sinatran levyttämän ”My Way” kappaleen, joka siis viittasi siihen, että iskä oli omantiensä kulkija ja eli elämänsä sen mukaan 🙂 ..

Jäimme vielä kappelille toviksi, jonka jälkeen Terolla pidettiin vielä pienet muistohetket iskän taulujen katveessa.

Kiitän kaikkia siunaustilaisuuteen osallistuneita omasta puolestani ja veljeksiä tilaisuuden käytännön asioiden hoidosta 🙂 .. Kiitän myös iskää tässä yhteydessä vielä kerran kaikista kuluneista vuosista ja elämyksistä, kokemuksista ja vitseistä/pelleilyistä vuosien varrella, tähän päättyi yksi aikakausi, jatkakaamme seuraavaan ja kohti tulevaisuuden haasteita.