Alpon keski-ikää

Alpolla tässä kohtaa tapahtui suuria muutoksia elämässä Eijan kanssa. Tero ja Tomas olivat muutaman vuoden ikäsiä ja kävimme jossain saaressa jäätä pitkin ajelle katsomassa asuntoa Stålarminkadun asunnon seuraajaksi.

Tarinan mukaan Alpo ja Eija olivat katsoneet Pikisaaren rannan taloja laivalta ja kun tämä talo sattuikin olemaan vapaana toisen vaikeammin lähestyttävän saaren sijaan muutto tapahtuikin Alpon sydämen täysin vievään Pikisaareen.

Fonzie meni myyntiin ja Pikisaaren rannalle tuli ihmisten ällisteltäväksi monen vuoden ajaksi valtavan kokoinen kumivene. Samoihin aikoihin kumiveneen vierellä Alpo työsti erään ”iso Antin” kanssa keskimoottoria veneeseen ruohonleikkurin moottorista.

Pikisaaressa Alpon elämä kulki perheen kanssa ja tietotekniikkakin alkoi tulla mukaan kuvioihin. Alpo hankki perheelle ensimmäisenä Spectravideo tietokoneen, myöhemmin Alpon lapsuuden ystävältä lainassa oli myös Spectrum tietokone ja lopulta sellainen hankittiin Spectrum 48k muodossa itselle. Kyllähän se aikakauden suosituin konekin tuli lopulta, nimittäin Commondore 64 (C-64).