Vanhuuden päiviä

Pikisaari

Pikisaari säilyi Alpon hallinnassa lähes loppuun asti ja sinne jäi vielä poismenon jälkeenkin suuri määrä tavaraa Alpon jäljiltä. Osa siitä menee poiskin.

Alpo asui Eijan kanssa Pikisaaressa johonkin suunnilleen vuoteen 2013 saakka, jolloin Eijan kunto alkoi olemaan jo sen verran heikompi, että piti lähteä toisaalle. Alpo kuitenkin piti Pikisaaren vuoteen 2016 saakka Ateljeena. Alpo harjoitti Pikisaaressa myös kynäruisku maalausta ja puuhaili yhtä ja toista.

Pikisaaressa järjestettiin vielä 2006 isommat pirskeet, kun Eija täytti 50 vuotta. Alpo oli itse tällöin jo 59 vuotta. Näissä pirskeissä oli mukana sukulaiset ja me tulimme tuolloin myös paikalle juhlimaan.

Meriläistentie

No se pakollinen muutto tuli sitten palveluasuntoon suunnilleen 2013 tienoilla, mutta se oli Alpolle varmaan elämänsä kovimpia paikkoja. Alpo minulle ainakin lähes itkemällä valitti Pikisaaren kohtaloa, mutta ehdotin että eikö se voisi olla Ateljee siinä ohessa. Näin ollen Alpo sai mielenrauhaa ja sai pidettyä Pikisaaren vielä 3 vuotta hallinnassaan. 2016 kun Pikisaarta oli tarkoitus alkaa tyhjentää oli Alpolla havaittu syöpä, johon hoidot alkoivat ja Alpo väsähti ihan silmissä.

Minulla oli Alpon kanssa hyvät välit loppuun asti ja itse jään Alpoa kaipaamaan, erityisesti sellaisena mitä hän oli ennen syöpää, kun jaksoi vielä kunnolla pelleillä ja soittaa Juicea lähes joka kerta kun häntä vain näki.